Door onze virtuele structuur en low profile mediabeleid kunnen wij ons met een beperkt team van specialisten volledig richten op kwalitatief hoogwaardige data, continuïteit en veiligheid

Kwaliteit, continuïteit en veiligheid

Over UDB

UDB is een internationaal informatiebureau. Wij ontsluiten gegevens over bedrijven, personen en adressen. Data afkomstig uit 8 Europese landen. Wij bieden partijen ruime toegang tot die informatie en dat doen we op tal van manieren.

Het management van UDB is vanaf 1982 actief in deze branche en heeft een ruime internationale ervaring op het gebied van datamanagement. Dit heeft in 2007 geleid tot de oprichting van UDB als een onafhankelijk en grotendeels ‘virtueel’ databedrijf, puur gericht op grootschalige verwerking van gegevens.

Gebruiksdoel

Het gebruiksdoel van onze producten/dienstverlening is om onze opdrachtgevers in staat te stellen om kredietrisico’s te minimaliseren, de incassoresultaten te optimaliseren en klant-/incasso-/krediet-/marketingportefeuilles te segmenteren als wel het signaleren van fraude en andere vormen van criminaliteit.

Wij hebben ruime toegang tot officiële (bulk)gebruikslicenties van grotendeels openbare bronnen/registers zoals: bedrijvendata van de Kamers van Koophandel, onroerend goed van het Kadaster, faillissementen/schuldsaneringen, verhuisdata, telefoonnummers/adressen etc.

Omvang

Wat UDB onderscheidt van andere aanbieders is het feit dat wij alleen die dingen doen waar wij echt goed in zijn namelijk: grootschalige dataontsluiting en verwerking van diverse verschillende gegevens. Ons internationale team van softwareontwikkelaars heeft één grote virtuele database gecreëerd waarin alle data gelijksoortig en standaardiseert beschikbaar is. De data is beschikbaar op persoons-/bedrijfs- of adresniveau, of elke andere gewenste combinatie of samenstelling.

De UDB-database omvat wereldwijd uitgebreide informatie over ruim 150 miljoen personen, 30 miljoen bedrijven, 80 miljoen adressen en 140 miljoen telefoonnummers. Deze landen zijn het best vertegenwoordigd: Nederland en Aruba, België, Luxemburg, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Lange historie

Onze systemen zijn ook realtime toegankelijk en gegevens zijn thans in de gangbare moderne talen beschikbaar.

Om een voorspelling te kunnen doen over het gedrag van personen of bedrijven moet je over een lange historie beschikken. UDB heeft ruim de beschikking over relevante historische gegevens om toekomstig betaling-/claim- en prestatiegedrag goed in te kunnen schatten.

Privacy

UDB is een facilitaire dienst die voordelige grootverbruik data-licenties heeft verkregen voor toegang tot openbare bronnen zoals het Handelsregister, Kadaster, etc. Die data is beschikbaar voor o.a. creditmanagementdoeleinden en in opdracht van derden kunnen bewerkingen worden gedaan op de verkregen gegevens.

Het UDB-systeem is in staat om binnen enkele seconden tientallen bronnen te raadplegen en dit te verwerken tot een rapport of score.

De resultaten worden niet door ons bewaard, UDB heeft ook niet de eigendomsrechten van de verkregen- en bewerkte data.

Aangezien UDB geen enkele invloed heeft op de kwaliteit of inhoud van de openbare registers/bronnen kunnen wij eventuele vragen/klachten in het kader van privacywetgeving niet inhoudelijk behandelen maar slechts doorverwijzen naar de verantwoordelijke bron of opdrachtgever.

Onze opdrachtgevers komen voornamelijk uit de creditmanagementbranche en gebruiken onze diensten om creditrisico in te schatten, incassoprocedures te ondersteunen, fraude en andere vormen van criminaliteit te signaleren.

Wij gaan in principe uit van de goedertrouw van onze opdrachtgevers, bij gebleken of te vrezen misbruik zal UDB onmiddellijk de toegang tot het systeem blokkeren.

UDB richt zich vooral tot wederverkopers en grootgebruikers van data. Daar hebben we bewust voor gekozen, want zo blijven we gefocust op onze kernactiviteiten: het ontsluiten en beschikbaar stellen van data.

Inspanningen op het gebied van sales, marketing en (consumenten) helpdesk laten wij graag over aan de bedrijven die ingesteld zijn op de levering aan eindgebruikers.

Universal Databrokers

Maak een afspraak met onze IT-specialist

Meer weten over de technische mogelijkheden om onze database in uw organisatie te ontsluiten, maak een vrijblijvende afspraak met een van onze specialisten.

UDB Universal Databrokers Den Haag

Onze database toegankelijk

Onze informatie kan op verschillende manieren worden aangeleverd. UDB beschikt over een ‘state of the art’ serverpark.